lördag 26 juni 2010

Frankie says RELAX!

Det är så skönt att kunna röra sig fritt på gatorna igen. Kapstaden är verkligen en annan värld än Johannesburg. Självklart får man vara på sin vakt även här och inte åka ut till förorterna men det är ändå så annorlunda. Här finns svarta, vita, färgade och indier i samma stadsdelar. Du kan promenera i den här stan!

Tyvärr är människors villkor fortfarande lika olika och det syns och känns hela tiden när man är här. Och det känns förjävligt och skrämmande! Jag tror inte att det går att greppa ordentligt om man inte bor här. Själv känner man sig mest som en turist som tittar med stora ögon.

Vi firade midsommar på en mysig "italiensk" restaurang igår. Äntligen middag utomhus på ett torg! Kvällen fortsatte på Hemisphere, fancy klubb högst upp i en av stans högsta byggnader, med fantastisk utsikt och ett glas billigt bubbel i handen! Perfa!

Idag har vi verkligen bara tagit det lugnt. Promenerat i botanisk trädgård, ätit en evighetslång lunch, myst i solen och sprungit längs strandpromenaden med vågorna som sällskap.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar